Website van Eke van Batenburg

hier

David

In 1977 is onze zoon David geboren. Op vroege leeftijd had hij al veel plezier in het reizen; daarom ging hij na de middelbare school de toeristische opleiding te Breda volgen. Die heeft hij in 2001 afgemaakt met als specialisatie tour-operator.

Vervolgens is hij een aantal jaren werkzaam geweest als reisleider. Eerst bij Djozer, maar al snel bij SNP waar hij met veel plezier gewerkt heeft.

Prive heeft David ook heel wat afgereisd. Daarover meer in paragraaf eigen reizen.

Kontakt gegevens

Enige kontaktgegevens:

Naam: David van Batenburg
email Email:
emailSnailmail: Beschuitsteeg 1a, 2312JT Leiden, the Netherlands

Beknopt CV

Mijn middelbare scholierentijd heb ik in Den-Haag doorgebracht waarbij ik vanuit Leiden met de bus heen en weer pendelde. Veel tijd en aandacht heb ik nooit aan mijn werk besteed. Leuker was het om met klas- en schoolgenootjes te praten.

Vanaf mijn 12de tot mijn 22ste ben ik lid geweest van de NJN; de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. De natuur heeft altijd mijn grote interesse gehad. Nog steeds heb ik het verlangen om biologie te studeren en er een baan in te vinden. Maar soms loopt het wat anders.

Omdat ik al zo vroeg met de natuur bezig was had ik het idee dat ik radicaal iets anders moest doen dus heb ik toerisme in Breda gestudeerd. Daar ben ik afgestudeerd in 2001 met als specialisatie Tour manager.

Reisleider

Zoals bijgaand profiel van een reisleider laat zien is dat beroep eigenlijk een onmogelijke opgave. Toch ben ik dat geworden.

Voor mijn stage heb ik 4 maanden in Mexico gezeten voor Djoser. Daar kreeg ik een meeloop reis en verder heb ik er 5 reizen zelf gedaan. La Ruta Maya; deze route liep ook door Guatemala en Belize.
Daarna ben ik voor Djoser ook nog naar Canada afgevlogen om daar drie reizen te begeleiden en ik heb nog 1 reis naar Bolivia en Peru voor hun begeleid.

Omdat de natuur me bleef trekken heb ik bij SNP (Stichting Natuur Projecten reizen) gesolliciteerd en ben aangenomen. Het vrije gevoel wat ik kreeg als ik van het SNP gebouw weer naar het station liep op weg naar huis is fantastisch. In de trein naar Leiden me verheugen op alle dingen die ik zou gaan zien en meemaken....
Vakantie was het niet! Op reakties van mensen uit mijn groep die suggereerden dat het voor mij ook vakantie was kon ik altijd fel reageren. Of ik antwoordde waarom ze dan zelf geen reisleider wilden worden, want iedereen wilt toch altijd vakantie? Denk daar maar over na...

Voor SNP ben ik afgereisd naar Madagaskar (3x), Marokko (1x), Borneo (malysisch 1x), Cuba (3x) Costa rica (2x), Ecuador (1x), Suriname (1x) Patagonie (Zuid Chile en Argentinie 1x), Peru (3x) Peru en Bolivia (1x) Italie (1x).

locomotiefjeEigen reizen

Mijn ouders namen me al van kinds af aan mee op zomervakantie door europa. Ja, ze hadden maar één kind, nog steeds, en dus konden ze zich deze luxe permitteren en ik profiteerde daarvan;-)
Op mijn 14de ben ik met ze naar de westkust van de Verenigde Staten gereisd en op mijn 16de met ze naar Sumatra en Bali op Indonesië.

Afgezien van alle NJN kampjes ben ik vanaf mijn 19de er zelf op uitgetrokken. Eerst nog naar Roemenie om vrijwilligers werk te doen (waar ik achteraf helemaal niet trots op ben). Daarna heb ik altijd met een goede vriend gereisd. Onder andere naar Peru waar ik een verlenging achteraan heb geplakt naar Bolivia en New York.
Ook nog naar Thailand en Laos geweest en met diezelfde vriend nog naar Nepal waar ik zelf een verlening naar India aan vastgeplakt heb.
En in Nepal ook nog een trekking met mijn vader gemaakt.
Met dezelfde jongen ook nog een reis naar Marokko gemaakt wat tevens de laatste was.

In 2008 met mijn lieve vriendin naar Argentinie en Chile geweest.

hedenHeden

Op dit moment in mijn leven ben ik werkzaam in het museum voor communicatie in Den-Haag.

Sinds enige jaren ben ik geinteresseerd in maken van websites. Klik maar eens op . Op deze site (www.limerickvandeweek.nl) kunnen mensen wekelijks limericks aanbieden en elke week wordt de limerick met de meeste voorkeursstemmen uitgeroepen tot limerick van de week.

Een andere website die ik de lucht in heb gebracht is . Op deze site zijn alle musea van Nederland overzichtelijk weergegeven en kan men door middel van de zoekfuncties snel zoeken naar het gewenste museum.

©