Website van Eke van Batenburg

hier

India's 7 sisters

Hieronder ziet u alleen kleine afdrukjes, zogenaamde thumbs.
Als u op een daarvan klikt krijgt u die rechtsboven in een grotere versie te zien.
Door over die grote foto te "vegen" (kan ook met de muis!) komt de vorige of de volgende thumb vergroot in beeld.

En als u ontspannen in uw stoel achterover wilt leunen kunt u het rennende mannetje boven die grote foto klikken waarna alle foto's in een rustig tempo voorbij komen.
Met de "+" en de "-" kunt u het tempo desgewenst opvoeren of vertragen.

In 2015 trok ik door enkele van "The seven sisters" van India. Dit zijn 7 niet zo heel bekende provincies van India, gelegen helemaal in het noord-oosten van India, ten noorden van Bangladesh.
De bekendste daarvan is Assam, bekend van de thee. Deze provincie is zeer de moeite waard om te zien en ik had het geluk dat ik daar net was ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van "Ambubashi Mela". Hindu's geloven dat Sakti, de vrouw van Shiwa, zelfmoord pleegde en door Vishnu in stukken op aarde werd geworpen. Haar yoni viel op Guwahati en haar jaarlijkse menstruatie wordt daar gevierd in de Kamakaya tempel. De duizenden pelgrims die dat kwamen vieren leverden een geweldig schouwspel.

Ook trok ik door Arunachal pradesh, een zwaar gemilitariseerde provincie na een grensconflikt met China begin zestiger jaren wat nooit is bijgelegd. Arunachal Pradesh is zeer slecht toegankelijk, als eerste omdat het vanwege die militarisering niet voor individuele reizigers toegankelijk is. Ook is het slecht toegankelijk vanwege de weinige en vaak heel slechte wegen; deze provincie is de oostelijke uitloper van de Himalaya. Hier wonen vele tientallen volkeren die juist door de slechte toegankelijkheid nog veel hebben behouden: eigen taal, klederdracht en cultuur.
Uit deze provincie laat ik wat portretten zien uit Ziro een klein plaatsje globaal in het centrum van de provincie. Bovenaan begin ik met wat portretten uit het westen, aan de grens met Butan en Tibet.

In 2017/2018 laat ik een selektie van portretten zien op een expositie in het gezondheidscentrum aan de Vondellaan.

 

Kinderen, vrouwen en mannen uit Tibet regio

Kinderen, mannen en vrouwen uit Ziro

Vrouwen en mannen uit Assam en Meghalaya

Pelgrims bij Kamakya tempel

©